O nas
STRONA GŁÓWNA >>

Dzisiaj jest Czwartek, 22 Listopad 2018 r. Imieniny: Cecylii, Jonatana, Marka

Co nowego?

Monstrum - Imperium Zapomnienia

22 listopada 2010 r. miała miejsce premiera najnowszego trzeciego albumu zespołu MONSTRUM pt. "Imperium Zapomnienia" ,które podobnie jak dwa poprzednie krążki - "Za horyzontem ciszy" (2004) i "VIII Dzień Tygodnia" (2007) spotkało się z niezwykle życzliwym przyjęciem przez licznych fanów zespołu i odbiorców tego stylu muzyki. "Imperium Zapomnienia" to 10 przemyślanych kompozycji, z mocnymi riffami, wirtuozerią solówek i charakterystycznym wokalem, co tworzy niezwykle syntetyczną całość. To płyta bardzo dojrzała, pozostająca w rozpoznawalnym monstrumowym stylu, czyli świetna rockowo-metalowa jazda.
Wydanie płyty poprzedziły dwa single "Czerwona śmierć" i "Twierdza", natomiast utwór "To co mam" od kilku tygodni znajduje sie na liście przebojów Radia Rzeszów gdzie osiąga wysokie lokaty.
Materiał do najnowszego albumu został zarejestrowany w rzeszowskim Underground Sound Studio. Producentem i realizatorem jest Leszek Czubek Wojtas, natomiast wydawcą płyty jest firma Sonic Alternative Nation Group.
Zespół Monstrum powstał w 1994 roku w Rzeszowie. Gra heavy metal / hard rock. Ma własne rozpoznawalne brzmienie. Koncertuje po całej Polsce, gdzie ma wielu wiernych fanów. Zespół supportował min. takie grupy jak TSA,Roman Kostrzewski&KAT, Dżem,Turbo ,szwedzką grupę SABATON czy ex voc Judas Priest . W ostatnich latach zapraszany już jako gwiazda na koncerty i festiwale heavymetalowe i hardrockowe.

Dyskografia:
- Demo 1998
- Demo 2002
- "Za horyzontem ciszy" - 2004 r.
- Oficjalny Hymn Firmowego Teamu Żużlowego Stali Rzeszów- 2005
- "A Tribute To Cirith Angol" składanka dostępna na rynkach Europy Zachodniej i USA
- "VIII Dzień Tygodnia" - 2007 r.
- "Imperium Zapomnienia" - 2010 r.

Teledyski:
- "Wolności smak"
- "Kamienna Łza"
- "Krzyż"
- Hymnu drużyny żużlowej Stal Rzeszów

Skład zespołu Monstrum:
Mariusz Mario Waltoś - wokal
Damian Ślimak Zając - gitara
Marcin Habek Habaj - gitara
Jacek Mazurek- gitara
Kamil Śliwiński - bass
Przemysław Rzeszutek - perkusja

Inne informacje: Tutaj...

Wydawnictwo: Monstrum Team.
Dodaj swoją opinię...
PODYSKUTUJ NA FORUM

Aktualizacja: 10.01.2011

Poprzednie Następne

OPINIE INTERNAUTÓW:

Obecnie brak wpisów.

Muzyka polska
CO NOWEGO?
STARE, NOWE I NAJNOWSZE
SHOW MUST GO ON!
NA POWAŻNIE
NAJ...LINKI
Muzyka zagraniczna
CO NOWEGO?
STARE, NOWE I NAJNOWSZE
SHOW MUST GO ON!
NA POWAŻNIE
NAJ...LINKI
Muzyczny deser
MUZYKA Z GŁOŚNIKA...
EKRANIZACJA
LISTY PRZEBOJÓW
CHWILA WYTCHNIENIA
NO TO GRAJ
TROCHĘ SOFTU
NA FALI
UJAWNIJ SIĘ
WYWIADY
SZAŁ CIAŁ
PIGUŁKA
Muzyczny odlot
WYDARZENIA KULTURALNE
MODERN ROCK REV.
Listy przebojów
BILLBOARD SINGLES (18.02)

1. ED SHEERAN - Shape Of You

EUROCHART SINGLES (21.02)

1. ED SHEERAN - Shape Of You

UKCHART SINGLES (21.02)

1. ED SHEERAN - Shape Of You

Subskrypcja
ZAREJESTRUJ SIE (NOWY FORMULARZ)
Muzyczne szukanie

 
 
 

Tysiące tanich przedmiotów!
Tysiące tanich przedmiotów!

W górę

DNC | REKLAMA | POCZTA | POMOC | ZUIOP

Wszelkie prawa zastrzeżone - DNC WebDesign 2000 - 2018